Wat is nu de beste letselschade advocaat voor u? Dat ligt aan meerdere factoren en is per zaak verschillend. Wat echter overeen komt, is dat de beste letselschade advocaat een jarenlange ervaring heeft in het vakgebied en u niets kost. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is de beste letselschade advocaat helemaal niet de duurste. De beste letselschade advocaat verhaalt zijn of haar kosten namelijk op de verzekeraar van de wederpartij. En dat scheelt u in de portemonnee.

Wat is letselschade?

Men spreekt van letselschade wanneer u slachtoffer bent geworden van fysiek of psychisch letsel. Dit kan voortkomen vanuit bijvoorbeeld een bedrijfsongeval, of een verkeersongeluk. Wanneer er een andere partij betrokken is bij de oorzaak van het ongeluk – en dus de oorzaak van uw letsel – dan kan deze partij aansprakelijk worden gesteld. Dit houdt in dat alle kosten die u maakt tijdens u herstel (zowel fysiek als mentaal) verhaald kunnen worden op de wederpartij. Ofwel op de verzekeraar van de wederpartij. Het is echter niet vanzelfsprekend dat de verzekeraar van de tegenpartij volledig uitkeert. De beste letselschade advocaat staat u daarin echter bij. Om alle schadevergoedingen in volledigheid te verhalen, evenals claims tot smartengeld, stapt u naar de beste letselschade advocaat.

De beste letselschade advocaat kost u niets

Er wordt door de beste letselschade advocaten regelmatig gebruik gemaakt van het no cure, no pay principe. Dit houdt in dat er pas wordt betaald voor het inschakelen van de advocaat wanneer de zaak wordt gewonnen. Zo bent u er van verzekerd dat u niet hoeft te betalen wanneer u de zaak verliest. En wanneer u wint, dan laat de beste letselschade advocaat zijn kosten betalen door de verzekeraar van de wederpartij. De beste letselschade advocaat is dus niet enkel de beste omdat zij of hij de zaak voor u wint, het is tevens de beste keus, omdat de beste letselschade advocaat u niets kost.

Alle schade verhalen

De advocaat verhaalt voor u dus alle schade. Dat is echter geen eenvoudige klus en garanties worden niet gauw gegeven. Het is van groot belang dat u voorafgaande aan de zaak bewijsmateriaal verzameld. Een verklaring van een arts is een zeer goede start, maar denkt u bijvoorbeeld ook aan verklaringen van omstanders en getuigen en foto’s en video’s van het ongeluk. Door bewijsmaterialen te verzamelen komt uw letselschadezaak pas echt van de grond. Samen met uw advocaat kunt u trachten uw kosten te laten vergoeden door de verzekeraar van de tegenpartij.