Douchewand uitkiezen voor je badkamer

Een douchewand is niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je badkamer. De badkamer is op zich al een hele lastige plek om in te richten en te decoreren. Een van de vele dingen waar mensen dan weleens moeite mee hebben is het vinden van het geschikte douchewand. Het moet zijn werk goed doen en tegelijkertijd moet de douchewand ook goed passen bij de rest van de badkamer. Als je graag meer wilt weten over het aanschaffen en plaatsen van een geschikte douchewand, lees dan vooral snel verder. Met alle weetjes en tips over de wanden voor in de douche lees je namelijk hier.

Wat is een douchewand precies?

Een douchewand wordt geplaatst bij het douchegedeelte van de badkamer. De bedoeling van zo een wand is een beetje te vergelijken met dat van een douchecabine. Door een wand te laten plaatsen zorg je er voor dat het water niet uit het douchegedeelte komt. Het water wordt door de douchewand als het ware  tegengehouden. Al het water blijft zo waar het moet zijn. Dit voorkomt dan ook overstromingen en heel veel dweil werk. Elke douchewand doet precies hetzelfde, maar ze zien er niet allemaal hetzelfde uit. Omdat elke badkamer anders is, hebben ze ook allemaal een andere wand nodig.

Glazen douchewand

De meeste wanden in de omloop zijn van glas. Dit glas is vaak wel voorzien van een extra laagje waardoor het niet snel stuk gaat. Als de glazen douchewand er schoon uitziet, zorgt dit voor een mooie toevoeging. Wanneer je door het glas heen kijkt en dat betekent dus veel ruimte. je staat met een wand wel in een hokje, maar het voelt niet zo als je wel om je heen kunt kijken. doordat het van glas is ontzettend veel verschillende dingen doen. Zo kun  je er bijvoorbeeld voor kiezen om de wand hangend aan de muur te laten monteren. Dit is echter niet heel handig, want het water kan zo gemakkelijk weglopen. Het is ook mogelijk om een breed stuk glas te laten plaatsen en de wand helemaal tot aan de grond vast te zetten. Je kunt dus zelf kijken naar wat het beste bij jouw badkamer past. Zo creëer je jouw eigen inloopdouche.

De rest van je badkamer

Je weet nu waarschijnlijk wel wat je te doen staat met de wand van de douche. Ook is het belangrijk dat je dan ook goed op zoek gaat naar een doucheset die goed past bij de wand en de gehele badkamer. Vergeet niet dat je badkamer ook accessoires nodig heeft.  Als alle belangrijke dingen in je badkamer zijn geplaatst is het tijd om te denken aan dingen als tandenborstelhouders, zeeprekjes en een handdoekenrekje.