Het thema voor jouw volgende evenement bepaalt het thema van je locatie

Veel mensen die een congres, evenement of bijvoorbeeld seminar gaan organiseren kiezen lukraak voor een locatie waar zij al eerder iets hebben georganiseerd. De service was goed, de prijs was oké en alles was verder in orde, dus geen reden om een andere locatie uit te kiezen zou je denken. Toch is dat niet helemaal waar. Een evenement extra smoelwerk geven kan namelijk een indrukwekkend impact hebben. Daarnaast heb je tegenwoordig zoveel verschillende soorten locaties, met verschillende thema’s dat je prima een locatie kunt kiezen die perfect aansluit bij jouw wensen en behoeftes en bij het type gasten dat er komt. In deze blog leg ik jou hier het één en ander over uit, zodat ook jij een toplocatie uit kunt kiezen die aansluit bij de wensen, de behoeftes en het thema voor jouw evenement.

 

Het thema van jouw evenement

Evenementen zijn er in allerlei vormen en maten en daardoor ook in allerlei thema’s. Zo zijn er seminars, symposia, workshops en bijvoorbeeld trainingen. Al deze type evenementen vragen in principe om verschillende type locaties. Zo kun je een heel zakelijk evenement, zoals een symposium of seminar, het beste organiseren in een hele industriële locatie en kun je een creatieve workshop weer beter organiseren in een theater of bij een locatie met een bosrijke omgeving.

 

Themafeesten moet je goed bespreken

Bij themafeesten komt nogal wat beeld en geluid kijken. Beeld en geluid is niet altijd even beschikbaar bij verschillende evenementenlocaties. Een goede evenementenlocatie heeft natuurlijk vast wel wat beeld en geluid op voorraad, maar je kunt niet verwachten dat ze alles hebben. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken met je evenementenlocatie over het beeld en geluid. Is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf een aantal zaken mee te nemen? Of moet je dit inhuren bij een externe partij.

Afspraken maken

Goede afspraken maken is het belangrijkste wat je kunt doen. Een goede locatie komt natuurlijk zelf met voldoende vragen die jij kunt gebruiken om afspraken te maken, maar zorg er ook voor dat je zelf met een aantal goede punten komt. Dit zorgt ervoor dat je later niet voor verrassingen komt te staan.

 

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes met het organiseren van een evenement op een externe locatie!