Als zakelijk bureau heb je dagelijks te maken met de verwerking van persoonsgegevens, klantdata en andere gevoelige informatie. Als bedrijf zijnde moet je dit volgens de wetgeving en regels hebben ingericht. Ook de komst van de nieuwe privacywetgeving heeft hier invloed op. Hoe je dit als bureau zijnde nou doet? Dat lees je hier. Kom je er na het lezen van dit artikel niet uit? Dan kan je gemakkelijk een advocaat vinden via Lawspot.nl.

Nieuwe privacywetgeving

De introductie van de nieuwe privacywetgeving heeft nogal wat voeten in aarde voor zakelijke bureaus. Interne bedrijfsprocessen moeten nog beter worden ingericht en ook het verzamelen van data moet aan de hand van strengere regelgeving.
Om een simpel voorbeeld hiervan te geven is het niet meer toegestaan vanaf 1 mei (intreding wetgeving) om checkboxen op website automatisch aan te vinken. Alle checkboxen moeten ongevinkt worden getoond, zodat de consument actief toestemming moet geven voor het verzamelen van data of persoonsgegevens.

ISO Normen

Steeds meer consumenten, maar ook zeker de klanten van bureaus eisen steeds vaker dat een bureau aan kan tonen dat het de interne processen omtrent informatiebeveiliging volgens de wet- en regelgeving heeft ingericht. Om dit aan te kunnen tonen zien we dat steeds meer bureaus ervoor kiezen om een ISO 27001 certificaat aan te vragen en het bijbehorende traject gaan doorlopen.

Hulp nodig?

Ben je er niet helemaal zeker van of jij jouw interne processen op een juiste manier hebt ingericht? Dan kan het lonen om hier een specialist voor in te huren. Dit kan een adviseur zijn, maar veel mensen kiezen ervoor om een advocaat hiervoor in te schakelen om het juridische oogpunt goed te onderzoeken. Ben je nog niet bekend met een advocaat? Je kan eenvoudig en kosteloos advocaten vergelijken op Lawspot.nl.
Bij Lawspot kan je kosteloos jouw situatie pitchen in een geheel beveiligde omgeving waar enkel de aangeslotenen erkende advocaten toegang tot hebben. Zij reageren vervolgens meer een aanbod van hetgeen zij zouden doen en de kosten worden hierbij direct vermeld. Zo hoef jij niet langer opzoek te gaan naar een advocaat waar je een klik mee hebt, maar vinden de advocaten jou!