Re-integratie 2e spoor voor een nieuwe start

Wanneer een 1e spoort traject niet tevergeefs niet veel goeds heeft opgeleverd gaat u met re-integratie 2e spoor van start. Met behulp van een re-integratie bureau wordt je geholpen met het vinden van een baan bij een nieuwe werkgever. Re-integratie 2e spoor vereist anders dan een 1e spoort traject meer inzet van de sollicitant. Je moet opnieuw een goede baan vinden en dus ook een goede indruk achter kunnen laten. Voor iedereen die niet bij zijn huidige werkgever terug kan komen is er re-integratie 2e spoor.

Re-integratie 2e spoor en geschiktheid

Bij een 2e spoor traject wordt gezocht naar een baan waar je geschikt voor bent. Na een langdurige ziekte of iets dergelijks kan het zijn dat je bepaalde werkzaamheden niet kan doen. Het kan dan zo zijn dat je jouw oude functie niet meer kan uitoefenen. Als dit geval is ben je genoodzaakt om opzoek te gaan naar een nieuwe baan. Net als wanneer je voor de eerste keer gaat solliciteren. Een re-integratie bureau helpt je dan om een voor jou geschikte baan te vinden. Samen met deze hulp kan je snel weer bij een nieuwe werkgever aan het werk.

Beginnen met een re-integratie 2e spoor traject

Het kan een behoorlijke klap zijn als je niet bij je huidige functie kan blijven. Soms kan er nog wat aangepast worden hier en daar, maar lang niet altijd. Helaas is dit niet altijd zo en moet je soms echt ergens anders solliciteren. Met behulp van een 2e spoor traject kun je aan een baan komen waar je wel geschikt voor bent. Samen met het re-integratie bureau ga je opzoek naar potentiele werkgevers, maar uiteindelijk doe je het zelf.

Veel eigen inzet

Bij een re-integratie 2e spoor traject is het wel de bedoeling dat je intensief meewerkt. Je moet het zelf namelijk echt willen. Een re-integratie 2e spoor bureau kan je helpen, maar het daadwerkelijke solliciteren moet je zelf doen. Je krijgt echter wel voldoende hulp om weer aan een baan te kunnen komen. Veel mensen die niet terug kunnen komen bij hun oude werkgever krijgen toch een kans door re-integratie 2e spoor. Voor iedereen die na langdurige aanwezigheid door ziekte of dergelijke weer wilt werken is er het 2e spoor traject. Ben jij ook opzoek naar een nieuwe en vooral geschikte baan? Twijfel dan niet langer en start ook met een re-integratie 2e spoor traject. Je zult snel weer aan het werk kunnen.